logo-image

Gott tilltugg med löjrom

Något som inte är fel på festen eller spelkvällen, det är att ha goda tilltugg. Enkla chips i all ära, men istället för dipp, varför inte lyxa till det och servera chipsen med äkta svensk kalix löjrom?

Det är inte så svårt att göra detta tilltugg. Du behöver:

  • 1 påse av dina favoritchips
  • 1 burk creme fraiche
  • 100 g valfri kaviar/rom – avrunnen
  • 1 dl syltad rödlök – köpt eller egengjord
  • 1 knippe gräslök – hackad
  • 1 knippe dillkvistar – plockade

Finhacka gräslöken och plocka små dillkvistar

Lägg ut potatischipsen på ett stort serveringsfat

Toppa chipsen med att klicka ut creme fraiche, lite syltad rödlök, rom, gräslök & dillkvistar

Severa!

Tips och variationer

Ibland är det kanske svårt att hitta löjrom, eller att du tycker det är för dyrt, då kan du helt enkelt byta ut det mot stenbitsrom. Om du eller någon annan är vegetarian så kan du byta ut det mot tångrom/kaviar. Till utseende och i viss mån smaken så påminner det om stenbitsrom

Vill du lyxiga till det ytterligare kan du byta ut creme fraiche mot Smetana.

Om du inte har syltad rödlök kan du alltid finhacka rödlök. 

Välj gärna chips som är lätt kryddade såsom lättsaltade chips eller chips med smak av gräddfil och lök.

Tillbehören går enkelt att förbereda redan dagen innan servering. Men när du väl toppat chipsen med tillbehören så bör det serveras direkt. Med tiden kan de krispiga chipsen annars mjukna.

Har du inget stort serveringsfat att använda dig av så går det lika bra med en stor tallrik eller en skärbräda!

16 Aug 2022